Palopuron kyläyhdistys ry

Palopuron kyläyhdistys ry perustettiin 11.11.2010. Jäseniä on n. 100! Tule mukaan toimintaan kanssamme – pidetään Palopuro elinvoimaisena!

Valikko

Siirry sisältöön
  • Ilmoitustaulu
  • Yhdistyksemme
  • Säännöt
  • Liittyminen
  • Yhteystiedot
  • Tiedotteet
  • Kyläavustaja
  • Vesiosuuskunta
  • Yhteistyökumppanit
  • Turvallisuussuunnitelma

Säännöt

Hyväksytty 20.10.2016

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Palopuron kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Hyvinkää.

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää toiminta-alueensa asukkaiden yhteistyötä, vaalia toiminta-alueensa kulttuuriperintöä ja edistää kyläkulttuurin kehittymistä ja edistää toiminta-alueen vakinaisten ja osa-aikaisten asukkaiden viihtyvyyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Tarkoitus on myös pyrkiä edistämään asukkaiden yhteistoimintaa ja toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä.

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää yhteistyötä yhdistyksen toiminta-alueen päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa toiminta-alueen kehittämiseksi ja asukkaiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Tarkoituksena on säilyttää toiminta-alue elinvoimaisena sekä lisätä alueen kehittämiseen liittyvää osaamista ja lisätä kokemusten vaihtoa ja yhteistyötä toiminta-alueen osien välillä. Tarkoituksena on verkostoitua muiden vastaavien tahojen ja kylien kehittämisorganisaatioiden kanssa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
-osallistuu toiminta-aluetta koskevaan suunnitteluun ja pyrkii vaikuttamaan alueen kannalta myönteiseen päätöksentekoon eri organisaatioissa
-osallistuu toiminta-alueen strategian ja erityisesti haja-asutusaluestrategian toteuttamiseen ja sen päivittämiseen
-osallistuu toiminta-alueen kehittämiseen yhteistyössä asukkaiden, yritysten, yhteisöjen ja muiden organisaatioiden kanssa
-edistää toiminta-alueen ja kunnan välistä yhteistyötä järjestämällä kokouksia ja muita vastaavia tilaisuuksista
-toteuttaa toiminta-alueen elinkelpoisuutta, asukkaiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia sekä peruspalveluiden luomisen edellytyksiä edistäviä hankkeita ja toimenpiteitä
-järjestää kokouksia, retkiä sekä keskustelu- ja huvitilaisuuksia
-toimii toiminta-alueen kehittämisyhteistyössä jäsentensä yhteistyöelimenä
-antaa lausuntoja ja tekee esityksiä
-voi edistää tarkoituksensa toteuttamista muilla samankaltaisilla tavoilla kuin edellä on mainittu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, avustuksia ja testamentteja. Yhdistys voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä voi toimeenpanna asianomaisen viranomaisen luvalla arpajaisia ja rahankeräyksiä. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi myös harjoittaa sellaista elinkeinoa ja ansiotoimintaa, joka välittömästi liittyy yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseen tai jota on pidettävä taloudellisesti vähäarvoisena, järjestää myyjäisiä sekä harjoittaa asianomaisen viranomaisen luvalla anniskelutoimintaa järjestämiensä tilaisuuksien yhteydessä.

3. Jäsenet
Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen, henkilö, yritys tai yhteisö joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta ja hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt.

Tuki- eli kannattajajäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö, rekisteröity yhdistys, säätiö sekä muu oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Kannattajajäsenellä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo- sekä puheoikeus mutta ei äänioikeutta.

Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

4. Jäsenmaksu
Jäseniltä perittävän liittymis – ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta ja maksun ajankohdasta päättää yhdistyksen syyskokous. Maksut voivat olla erisuuruisia varsinaisille ja kannattajajäsenille ja kannattajajäsenenä olevalle yhteisölle verrattuna kannattajajäsenenä olevalle yksityiselle henkilölle.

5. Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 3-6 kahdeksi kalenterivuodeksi valittua muuta varsinaista jäsentä sekä 2 varajäsentä. Puheenjohtajan toimikausi on kaksi (2) kalenterivuotta. Sama henkilö voi toimia puheenjohtajana enintään kolme (3) kautta peräkkäin.

Hallituksen varsinaisista jäsenistä on erovuorossa vuosittain puolet. Eroamisjärjestyksen määrää ensimmäisellä kertaa arpa.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaa luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Hallitus voi tarvittaessa perustaa avukseen toimikuntia ja työryhmiä.

6. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kukin yksin tai kaksi hallituksen jäsentä yhdessä.

7. Tilikausi
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

8. Yhdistyksen kokoukset
Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Kukaan ei kuitenkaan voi edustaa enempää kuin neljää ääntä omansa lisäksi. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

9. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.

10. Varsinaiset kokoukset
Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
6. valitaan hallituksen puheenjohtaja joka toinen vuosi ja varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle sekä varajäsenet
7. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja
8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

11. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Voimanlähteenä WordPress | Teema: Illustratr tekijä WordPress.com.